Israël behoort tot de vijf meest innovatieve economiën in de wereld

Israël is de op vier na meest innovatieve economie ter wereld volgens de Bloomberg Innovatie-index 2019. Vorig jaar stond Israël op de 10e plaats maar dit jaar sprong het naar de 5e plaats als gevolg van een betere patentregistratie. De start-up-natie kwam daarmee net voor Singapore, dat op de 6e plaats eindigde.

De Verenigde Staten eindigde op de 8e plaats nadat het vorig jaar naar de 11e plaats was gedaald. Japan zakte naar de 9e plaats.

Bloomberg plaatste Zuid-Korea op de 1e plaats voor het zesde jaar op rij sinds het begin van de index in 2012. Ze kreeg deze plaats als gevolg van nieuwe investeringen in sleuteltechnologieën en een regelgevingsplan voor het stimuleren van startups. Duitsland bereikte de 2e plaats door investeringen in productie en onderzoek door haar industriële giganten, zoals Volkswagen, Daimler en Bosch.
3e en 4e plaatsen werden ingenomen door respectievelijk Finland en Zwitserland.

‘s Werelds op één na grootste economie, China, bereikte slechts de 16e plaats op de notering, terwijl het VK voor de eerste keer verloor van China en terugviel naar de 18e plaats. Onder de in 2019 laagst gerangschikte economieën waren Tunesië, Zuid-Afrika en Oekraïne, die uit de top 50 viel.
Na de publicatie van de ranglijst tweette premier Benjamin Netanyahu zijn opgetogenheid: “Israël staat nummer vijf op de nieuwe lijst – vijf plaatsen hoger dan vorig jaar”.
“Israël is een toenemende mondiale macht.” (J.Post)

 Medische ontdekkingen
MET 110 MILJARD MARKEERT ISRAËL’S WERELDWIJDE EXPORT RECORD PRESTATIES IN 2018: De export naar Azië groeide in 2018 met 20% tot $ 10 miljard, terwijl de uitvoer naar de EU stabiel bleef op $ 16 miljard en de uitvoer naar de Verenigde Staten $ 11 miljard bedroeg.

Bron: Barry Segal Vision for Israel