Israëlische debat-teams verslaan de beste universiteiten in de wereld.

Het debatteam van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem won vorige week het World Universities Debate Championship in Kaapstad, Zuid-Afrika, in de categorie Engels Tweede Taal. Roy Shulmann en Elaye Karstadt streden tegen duizenden studenten uit 20 landen en slaagden er, meer dan andere teams, in om rechters te overtuigen van hun standpunten over een groot aantal actuele gebeurtenissen.

Klik om in te voegen...

  Harvard University

Het team van de Tel Aviv University, bestaand uit de Israelische fractievoorzitter Even-Chen en Ido Kotler, versloeg de Russische, Maleisische en Japanse teams in de laatste ronde van de kampioenschappen. Dit team schopte het zo tot de finalerondes van de algemene Open Competitie, die Engelstalige Engelssprekenden van over de hele wereld omvat.

 Oxford University

Ze streden tegen enkele van de beste universiteiten ter wereld, waaronder Oxford University en Harvard University. 
De voorzitter van het Hebreeuwse universiteitsteam, Naama Weiss, zei dat de Israëlische teams “gewend zijn studenten van Israel vijandig gezinde landen te ontmoeten bij de wedstrijden.” 
“We raken echt bevriend met hen,” zei Weiss, met betrekking tot het confronteren van politieke tegenstanders in competitie. “Het is belangrijk dat we discussies voeren met degenen die het niet met ons eens zijn.”

Bron: Jerusalem Post en Vision for Israël.