Israëls veiligheidsmuren zijn 99,9 % effectief, vertelt Trump aan de VS

De Amerikaanse president Donald Trump vecht om financiering voor de bouw van een muur langs de landsgrens en noemt de enorme veiligheidsbarrière van Israël als bewijs dat een dergelijke strategie effectief is. Voordat hij woensdag een anti-mensenhandelmaatregel tekende, zei Trump tegen de verslaggevers: “Israël heeft een muur opgezet en ze hebben geen probleem meer.”

Klik om in te voegen...

Trump muur 

Klik om in te voegen...

Israël muur
De president citeerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu door te zeggen dat de Israëlische veiligheidsdrempel “99,9% effectief” is. De Joodse staat zette de stap om te voorkomen dat Palestijnse terroristen onschuldige burgers mishandelen en doden tijdens een golf van gruwelijke terreuraanslagen in 2002-2003. Palestijnen noemen dit de ‘Tweede Intifada’, tijdens welke ze zelfmoordaanslagen en andere wreedheden begonnen.
Israëlische veiligheidsbarrières beschermen het in het noorden tegen Hezbollah-terroristen in Libanon, in Judea en Samaria tegen Palestijnse terroristen en langs de zuidelijke grens tegen Hamas, IS en illegale migranten uit Afrika.

Trump is bereid ver te gaan met de impasse over de Mexico veiligheidsmuur

Bron: United with Israël, 9 januari 2019