In de tijd van Mosjé Rabbeinoe (onze leraar Mozes), accepteerden de Joden in de woestijn de schandalige lasterpraat van de 12 spionnen, en het vonnis werd over hen geveld dat hen verbood het Land Israël binnen te gaan (in het jaar 1312 vdGJ – [voor de Gewone Jaartelling]).
top foto

Vergroot uw kennis---wat gebeurde er op de negende Av---Tisj'a BeAv (20 juli)

WAT GEBEURDE ER OP DE NEGENDE AV?
Op Tisj’a BeAv gebeurden er vijf nationale rampen:

  1.         In de tijd van Mosjé Rabbeinoe (onze leraar Mozes), accepteerden de Joden in de woestijn de schandalige lasterpraat van de 12 spionnen, en het vonnis werd over hen geveld dat hen verbood het Land Israël binnen te gaan (in het jaar 1312 vdGJ – [voor de Gewone Jaartelling]).

  2.         De Eerste Tempel werd verwoest door de Babyloniërs, onder leiding van Neboechadnetsar. 100.000 Joden werden afgeslacht en mijloenen in ballingschap gedeporteerd (586 vdGJ).

  3.         De Tweede Tempel werd verwoest door de Romeinen, onder leiding van Titus. Ongeveer twee miljoen Joden kwamen daarbij om en  nog ongeveer een miljoen werd verbannen (70 ndGJ).

  4.         De Bar Kochba opstand werd neergeslagen door de Romeinse Keizer Hadrianus. De stad Betar – de laatste vesting waar de Joden hadden standgehouden – werd veroverd en verwoest. Meer de 100.000 Joden werden afgeslacht (135 ndGJ).
 
 5.         Het Tempelplein en zijn omgeving werden omgeploegd door de Romeinse generaal Turnus Rufus. Jeruzalem werd herbouwd als een heidense stad – het kreeg een nieuwe naam: Aelia Capitolina – en de toegang daartoe was de Joden verboden.
Er gebeurden nog vele andere ongelukken en rampen in de Joodse geschiedenis op de Negende Av, waaronder:

  6.         Paus Urbanus II riep op tot de eerste kruistocht. Daarbij werden tienduizende Joden gedood en vele Joodse gemeenschappen vernietigd.
 
 7.         De Spaanse Inquisitie bereikte zijn hoogtepunt met de verdrijving van de Joden uit Spanje op Tisj’a BeAv 1492.

 8.         De Eerste Wereldoorlog brak uit op Tisj’a BeAv in 1914, toen Rusland aan Duitsland de oorlog verklaarde. De Duitse rancune over deze oorlog was de aanleiding voor de Holocaust.
 
 9.         Op Tisj’a BeAv begon de deportatie van de Joden uit het Warsja Getto.

Bovenstaande aangeleverd door Christenen voor Israël op 20 juli 2018
www.christenenvoor israel.nl


Deel dit bericht op:

ISRAEL ONTVANGT ZEVEN BIEDINGEN OM DE GROOTSTE ONTZILTINGSFABRIEK TER WERELD TE BOUWEN

ISRAEL ONTVANGT ZEVEN BIEDINGEN OM DE GROOTSTE ONTZILTINGSFABRIEK TER WERELD TE BOUWEN
Israël heeft offertes ontvangen van zeven groepen om 's werelds grootste ontziltingsfabriek te bouwen in Sorek, in centraal Israël, met een capaciteit van ongeveer 200 miljoen kubieke meter water per jaar, zei het ministerie van Financiën dit week. "De nieuwe faciliteit, die naar verwachting de grootste ter wereld in zijn soort is, zal de waterproductie in Israël met 25% verhogen en het watersysteem helpen omgaan

22-10-2018

Terwijl in Duitsland de nieuwste moskee van Turkije wordt ingehuldigd

 Terwijl in Duitsland de nieuwste moskee van Turkije wordt ingehuldigd
Terwijl in Duitsland de nieuwste moskee van Turkije wordt ingehuldigd, is de grootste christelijk-orthodoxe theologische school al bijna 50 jaar gesloten in opdracht van de Turkse regering. Bovendien wordt op minder dan een kilometer afstand van het gesloten christelijke seminarie een belangrijk nieuw centrum van islamitische studies gepland met een totale oppervlakte van 200 hectare.


De

22-10-2018

Zendingswerker luidt alarmklok over islamisering:

Zendingswerker luidt alarmklok over islamisering:
"Veel moskeeën zijn een vijfde colonne. Imams worden geleid en betaald vanuit het buitenland en zijn een soort geheime agenten en propagandisten van een vreemde leer. Vrienden, wees gewaarschuwd," schrijft zendingswerker Bram Krol op zijn Facebookpagina.   Krol: "De situatie is zowel in de grote koepels van Turkse als van de Marokkaanse moskeeën alarmerend. Vooral de Turken maken het bont. Terwijl hun overheid alle christelijke invloed in

12-10-2018

De Islamitische olifant in de kamer

De Islamitische olifant in de kamer
Veel knappe mensen praten over de conflicten van het Midden-Oosten, of waarom Moslim immigranten gevaarlijk zijn voor het Westen, maar ze noemen nooit de ideologie van de Islam de kern van het probleem. De Islam eist een oorlog-tot-aan-de-dood met alle niet-Moslims. Alle huidige politieke manipulaties, geruststellingen en vredesonderhandelingen negeren dit. Terwijl Moslims worden misleid en gevangen zitten in dit demonische koninkrijk, gaan christenen deze werkelijkheid uit

11-10-2018

Netanyahu: Hezbollah liegt schaamteloos.

Netanyahu: Hezbollah liegt schaamteloos.
De Israëlische premier Binyamin Netanyahu reageerde op een rondleiding door een Hezbollah-televisieploeg en de Libanese minister van Buitenlandse Zaken Jubran Basil op buitenlandse ambassadeurs, erop gericht te laten zien dat Netanyahu liegt en dat er geen raketten in de regio zijn. "Hezbollah liegt schaamteloos tegen de internationale gemeenschap door middel van de frauduleuze propagandatour door de Libanese minister van Buitenlandse Zaken die ambassadeurs naar het

08-10-2018

Claims van moslims over de al-Aqsa Moskee missen elke basis’

Claims van moslims over de al-Aqsa Moskee missen elke basis’
Volgens de prominente Egyptische islamitische geleerde dr. Youssef Ziedan mist de claim van moslims betreffende de al-Aqsa Moskee in Jeruzalem elke basis. ‘Deze moskee bestond nog niet eens ten tijde van Mohammed. Er was geen stad met de naam al-Quds, zoals de moslims beweren over Jeruzalem. In plaats daarvan verwijst al-Aqsa naar de buitenwijken van Ta’if, ten westen van Mekka.’ Hij baseert deze informatie op

08-10-2018

Turkije's nieuwste machtsvertoon met een marinebasis op Cyprus

Turkije's nieuwste machtsvertoon met een marinebasis op Cyprus
De mogelijkheid van een Turkse marinebasis op Cyprus belooft niet veel goeds voor de kansen op een herenigingsovereenkomst op Cyprus, met name na de mislukking van de vredesbesprekingen van juli 2017, die werden opgeschort toen "Turkije weigerde afstand te doen van zijn interventierechten op Cyprus, of de aanwezigheid van troepen op het eiland". Turkije heeft 30.000 soldaten gestationeerd op Cyprus, waarvan het noordelijke deel sinds

03-10-2018

Palestijns settler kolonialisme

Palestijns settler kolonialisme
Het concept van "kolonistenkolonialisme" is met bijna unieke felheid tegen Israël toegepast. Maar het feit dat Joden de inheemse bevolking van de Zuidelijke Levant zijn, kan met gemak worden bewezen.
In tegenstelling hiermee laten historisch en genealogisch bewijs zien dat Palestijnen primair afstammen van drie primaire groepen: islamitische indringers, Arabische immigranten en lokale bekeerlingen tot de islam.

29-09-2018

God of Allah

God of Allah
Beslissend is welk begrip, welk Godsbeeld, achter de naam schuilgaat. Allah is vooral de Rechter op de Oordeelsdag, iemand met wie je geen persoonlijke relatie kunt hebben. Hoewel hij 99 prachtige namen heeft, is hij in ieder geval geen Vader. Dat is vloeken in de moskee. Dat zou betekenen dat Hij een kind of kinderen heeft en dat druist 100% in tegen de hoofdopvatting van

25-09-2018

Wat de Toekomst brengen moge: de vervulling van 3 Najaarsfeesten

Wat de Toekomst brengen moge: de vervulling van 3 Najaarsfeesten
Het Bazuinenfeest, Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest vormen samen de Najaarsfeesten op Gods Kalender. In Wake Up! beschrijven we hoe Jezus Christus 2000 jaar geleden de Voorjaarsfeesten precies op hun kalenderdag en tot in alle details vervulde. Hij kwam om de werkelijke betekenis aan deze feesten te geven en wij geloven daarom dat ook de Najaarsfeesten op hun kalenderdagen én in alle details vervuld zullen

24-09-2018