top foto

Palestijnse privé-Boeing van Nederlands belastinggeld?

In antwoord op Kamervragen van de PVV over de aanschaf van een privéjet van 50 miljoen dollar voor de Palestijnse president antwoordde minister van Ontwikkelingshulp Kaag (D66) dat hier geen Nederlands belastinggeld voor gebruikt is. Dit ondanks dat de timing van deze aankoop van die kostbare Boeing 737 zeer wrang is. Ongeveer tegelijkertijd vroegen de Palestijnen namelijk om miljoenen euro’s extra aan het buitenland omdat anders “Palestijnse kinderen honger zouden gaan lijden”.
Minister Kaag – getrouwd met een hoge PLO’er en werkzaam geweest bij een hulporganisatie voor Palestijnen – maakte daarop versneld 13 miljoen euro over.
Recent werd ook nog een nieuw Palestijns presidentieel paleis opgeleverd van 18 miljoen dollar. Hierover ontstond echter onder Palestijnen zelf zo veel verontwaardiging, dat het omgebouwd wordt tot bibliotheek. Handig, zo een bibliotheek op een afgelegen heuvel in de buurt van Ramallah. En wie weet, misschien komen die twee landingsplaatsen voor helikopters er ooit nog eens van pas Bijvoorbeeld als iemand erg te laat is met het terugbrengen van een boek.
 

 
U hoeft trouwens niet bang te zijn dat de familie van Mahmoud Abbas door het verlies van het paleis er armoedig bij komt te zitten. Een zoon van Abbas heeft bijvoorbeeld het monopolie gekregen op de verkoop van sigaretten in autonoom Palestijns gebied. Dat betekent dat bij elk verkocht pakje sigaretten de kassa rinkelt bij de familie Abbas.
Nog waanzinniger dan het paleis en het vliegtuig is dat de Palestijnse Autoriteit 350 miljoen dollar per jaar besteedt aan salarissen aan terroristen.
Daarbij geldt dat hoe meer doden en gewonden de terrorist heeft gemaakt, hoe hoger het salaris is dat betaald wordt. De zwaarste terroristen worden betaald volgens de rang van een generaal. Het totaal betaalde bedrag is gelijk aan de helft van de begrotingssteun die het van het buitenland ontvangt.
Toch doet minister Kaag in antwoord op de genoemde Kamervragen net alsof al deze uitgaven niet mede door Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’ mogelijk worden gemaakt:
“Er zijn geen Nederlandse of Europese bijdragen voor de aanschaf gebruikt. Die bijdragen zijn geoormerkt voor specifieke uitgaven en voorzien van waarborgen om te voorkomen dat die voor andere doeleinden worden gebruikt.”
Kent minister Kaag het ‘vestzak-broekzak’ gegeven dan niet?
Natuurlijk was zonder de gigantische buitenlandse hulp – per hoofd even zo veel als alle andere bevolkingsgroepen in de wereld bij elkaar – aan de Palestijnen dit soort uitgaven niet mogelijk.

 Minister Kaag in Teheran 
 
Zelfs minister Kaag ontkomt er niet aan om dat een beetje toe te geven:
“De aanschaf van een regeringstoestel lijkt een grote uitgave voor een regering die voor een belangrijk deel van diens inkomsten afhankelijk is van donorbijdragen.”
Stop dan met deze onzinnige, geweld aanmoedigende bestedingen van Nederlands belastinggeld en volg het voorbeeld van de Verenigde Staten. Die weigeren sinds vorige maand om nog langer Palestijnse terroristen te financieren. De Palestijnse Autoriteit zal geen enkele begrotingssteun meer ontvangen zolang het die beloningen van terreur blijft betalen.

Likoed Nederland 15 april 2018
 

Deel dit bericht op:

Wilders: Israël moet Hamas gewoon aanpakken, hoe harder hoe beter

Wilders: Israël moet Hamas gewoon aanpakken, hoe harder hoe beter
Duidelijke taal van Geert Wilders, te zien en te horen in dit filmpje van Lissauer.com. Waar links volgens Wilders alleen maar oproept tot kalmte en het afwachten van het onderzoek wil hij gewoon steun aan Israël. Het filmpje begint met Joël Voordewind, ChristenUnie Kamerlid, die uitleg geeft over de instructies die Hamas zou hebben gegeven aan de demonstranten in Gaza. De instructies luidden als volgt: ‘Verberg

15-05-2018

Links en rechts laten Joodse gemeenschap in de steek

Links en rechts laten Joodse gemeenschap in de steek
Wie had ooit gedacht dat in de meimaand zo'n 73 jaar na de Tweede Wereldoorlog antisemitisme weer op de politieke agenda zou staan? Niet alleen in Frankrijk, van oudsher een diep antisemitisch land, maar ook in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. Het treurige is dat het er niet naar uitziet dat het in de toekomst beter zal worden. Je zou verwachten dat regeringen en politici het

15-05-2018

Feest vieren met tranen in de ogen 15 mei 2018

Feest vieren met tranen in de ogen 15 mei 2018
  Christenen voor Israël krijgt de laatste dagen regelmatig de vraag hoe we het eigenlijk durven: feestvieren met Israël om zijn zeventigjarig bestaan. Nu het in Gaza zo onrustig is, nu tientallen mensen worden gedood door het Israëlische leger tijdens zogenaamde vreedzame demonstraties in

15-05-2018

De doden waren een mensenoffer van Hamas aan de eigen ideologie van haat en dood

De doden waren een mensenoffer van Hamas aan de eigen ideologie van haat en dood
Het was een bizarre tegenstelling – de beelden van de feestelijke opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en de zwarte rook, met daardoorheen de witte strepen van traangasgranaten bij het hek langs de Gazastrook. 

Gehele artikel in Nederlands Dagblad

15-05-2018

Waauw

Waauw
Israël zet zich schrap voor nieuwe bestorming grens door Palestijnse terroristen Hamas zette vrouwen vooraan, en betaalde $ 100 aan elk gezin dat meedeed aan rellen bij grens – Israëlische minister van Veiligheid vergelijkt Hamas met de Nazi’s – Iraanse organisatie looft $ 100.000,- beloning uit voor opblazen VS-ambassade Jeruzalem     De Palestijnse terreurorganisatie Hamas wist gisteren maar 40.000 van de

15-05-2018

De spionage coup aller tijden.

De spionage coup aller tijden.
Een knap staaltje van de Mossad, Israëls Geheime Dienst Buitenland. James Bond zou er zelfs bij staan blozen. Het bereik van nucleaire details werd ontdekt in 2016 en in 2017 infiltreerde een team van geheime Israëlische special forces-agenten Iran en verwijderde 55.000 pagina's documenten en 50.000 CD's met elk laatste detail van het nucleaire programma van Iran.

Foto: de Mossad chef

Tijdens de nachtelijke

12-05-2018

NETANYAHU OP CYPRUS VOOR THREE-WAY SUMMIT

NETANYAHU OP CYPRUS VOOR THREE-WAY SUMMIT
Drie regionale leiders bespreken veel zaken. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bracht de dag dinsdag door in Cyprus, waar hij de Cypriotische premier Nicos Anastasiades en de Griekse premier Alexis Tsipras ontmoette om een ​​verscheidenheid aan onderwerpen te bespreken, waaronder aardgaspijpleidingen van de offshore-velden van Israël en het doorkruisen van de wateren en het grondgebied van de andere landen. 

2 korte videos van

12-05-2018

BBC onderzoek: Immigratie splijt Europese samenleving

BBC onderzoek: Immigratie splijt Europese samenleving
Zweden: Open grenzen activiste verkracht door migranten, daders krijgen extreem lichte straf – België kan al over 12 jaar islamitische Sharia-staat zijn, Brussel over 20 jaar sowieso moslimstad. Deze Afghaanse migrant kreeg slechts 15 maanden cel voor de brute verkrachting van een Zweedse vrouw. Van uitzetting is geen sprake, want ‘arme migrant’, ‘moslim’, en ‘geen veilig thuisland’.

04-05-2018

220 luchtaanvallen op Palestijnen vluchtelingenkamp in Syrië - de wereld zwijgt.

220 luchtaanvallen op Palestijnen vluchtelingenkamp in Syrië - de wereld zwijgt.
Het bombarderen van huizen en ziekenhuizen met vatenbommen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië is blijkbaar niet interessant voor degenen die zich over de hele wereld voordoen als voorvechters van de Palestijnen. De kwestie lijkt de VN-Veiligheidsraad ook niet te raken. De UNRWA verklaarde dat van de naar schatting 438.000 Palestijnse vluchtelingen die nog in Syrië verblijven, meer dan 95% (418.000) dringend behoefte heeft aan

01-05-2018