top foto

Palestijns historicus bevestigt: Palestijns volk is recente uitvinding

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie, 1 november 2017. In de al lange rij van leugens van de Palestijnse president Abbas (zie hieronder) kan er weer één worden toegevoegd. Iedereen met een beetje kennis weet echter dat “het Palestijnse volk” pas in de jaren zestig van de vorige eeuw is uitgevonden.
Daarvoor werden zij door iedereen gezien als Arabieren, net als alle andere Arabieren.

Bekijk videoclips
 
Arabieren pleegden toen al tientallen jaren terreuraanslagen in Israël, omdat zij de Joden geen eigen staat gunden en die wilden vernietigen. De Russische geheime dienst KGB zocht naar een positievere uitleg en kwam met het idee om deze terreuraanslagen de “bevrijdingsstrijd van het Palestijnse volk” te noemen.
Overigens bleven de terreuraanslagen daarna nog steeds gericht tegen Israël. In plaats van dat deze zich richtten tegen Egypte en Jordanië, die de Gazastrook en de Westbank in bezit hadden en waar de meerderheid van de Palestijnen woont.Ook in het handvest bij de oprichting van de PLO (Palestijnse ‘Bevrijdings’ Organisatie) van 1964 is de vernietiging van Israël nog steeds het doel. Er wordt zelfs duidelijk verklaard dat de PLO geen aanspraak maakt op de Westbank.
Deze uitvinding van een Palestijns volk vijftig jaar geleden sloeg wereldwijd zo goed aan dat de Palestijnen er nu zelfs van maken dat het Palestijnse volk al eeuwenlang bestaat.
Dat doet dus ook Mahmoud Abbas. Hij omschrijft in een opinie-artikel in de Britse krant The Guardian op 1 november het Palestijnse volk als: “een trots volk met een rijke geschiedenis van oude beschavingen en de bakermat van de religies van [aartsvader] Abraham.”
Maar de Palestijnen weten natuurlijk ook best dat dit een fabeltje is [één van de 150 fabels uit het gelijknamige boek van Likoed, zie hieronder].
Bijvoorbeeld, op dezelfde dag van het artikel van Abbas, zond de officiële Palestijnse televisie een interview uit met de Palestijnse historicus Abd Al-Ghani Salameh. Hij legde uit dat er in 1917 nog geen Palestijns volk bestond:
“Vóór de belofte van Balfour [zijn Verklaring in 2017], bij de beëindiging van de Ottomaanse heerschappij, bestonden er geen politieke grenzen van Palestina zoals we die nu kennen.
Er was niets dat een Palestijns volk met een politieke identiteit werd genoemd, zoals we dat nu kennen.

   
 
De administratieve grenzen van Palestina strekten zich uit van oost naar west en omvatten Jordanië en Zuid-Libanon. Alle mensen in het gebied werden bevrijd van de Turkse overheersing en kwamen direct in een koloniale overheersing. Er was geen politieke identiteit van een Palestijns volk. Palestina was een gebied in de geografische zin. De mensen die er woonden, waren welvarend.”
Het is mooi om eens de waarheid op de Palestijnse televisie te horen.
Alhoewel het natuurlijk de vraag is of de zender deze historicus nog een keer naar zijn mening zal vragen ….

 
Eerdere leugens van Abbas
Abbas probeerde Trump te bedriegen.
Abbas liegt weer – ook tegen Trump.
Abbas liegt krankzinnig.
Abbas liegt waanzinnig.
Abbas LIEGT weer, dit keer voor de VN.
Abbas LIEGT weer: Israël wil Al-Aqsa moskee in Jeruzalem vernietigen.
Mahmoud Abbas LIEGT weer: Palestijnse Autoriteit zou niét aanzetten tot Jodenhaat.
Abbas liegt opnieuw: “Er is geen Jood uit Egypte verdreven”.
Abbas liegt over Judaisering Jeruzalem.

Bron: Dinsdag, November 7, 2017 / Woensdag, November 8, 2017
Categorieën: CLIPS PALESTIJNSE TELEVISIE 
Tags: ABBASGESCHIEDENIS
 

Deel dit bericht op:

Netanyahu: Israëlische banden over de hele wereld zijn beter dan ooit.

Netanyahu: Israëlische banden over de hele wereld zijn beter dan ooit.
Over recente diplomatieke prestaties gesproken, de premier vertelt de Knesset: "Er is geen precedent voor dit in onze geschiedenis. Elke intelligente persoon kan dit zien. Deze kansen zijn niet gecreëerd; we creëren ze. "  Premier Benjamin Netanyahu benadrukte de vele diplomatieke successen van Israël , die werden bereikt door de regering die hij leidt en die "Israël veranderen in een opkomende wereldmacht".

Netanyahu's opmerkingen kwamen

18-11-2017

De Iran-Hamas-Hezbollah-verbinding

De Iran-Hamas-Hezbollah-verbinding
Nu de Iraniërs enige controle over Libanon hebben gekregen, richten zij hun ogen ook op de Gazastrook. Hamas, daarentegen dorst naar de Iraanse bronnen. Hamas weet dat het een prijs moet betalen. Iran en Hezbollah werken met Hamas samen om een "gezamenlijk front" tegen Israël te vormen.

Iran is een militaire basis aan het bouwen in de buurt van Damascus, 65

16-11-2017

Israël, het Beloofde Land voor start-ups

Israël, het Beloofde Land voor start-ups
Fiverr, Wix, Waze, Dapulse, Viber en Mobileye: het is slechts een handvol namen van succesvolle startups die hun oorsprong vinden in de kleine republiek aan de Middellandse Zee. Het blijft niet bij starten, Israëlische bedrijven groeien hard door. Mobileye werd onlangs voor 15,3 miljard dollar door Intel ingelijfd. Het land kent meer noteringen aan technologiebeurs Nasdaq dan alle bedrijven uit Europa, India, Japan en China

15-11-2017

Israël zet Iron Dome in het midden van het land in, temidden van terreurdreigingen.

Israël zet Iron Dome in het midden van het land in, temidden van terreurdreigingen.
Israël heeft het Iron Dome-verdedigingssysteem in het midden van het land opgezet in afwachting van aanvallen van de Islamitische Jihad en andere terreurgroepen.Te midden van waarschuwingen over geplande terreuractiviteiten als vergelding voor IDF-operaties (Israël Defence Forces) tegen de Islamitische Jihad, heeft Israël op verschillende locaties in het midden van het land Iron Dome-batterijen geïnstalleerd. De IDF is van mening dat de terreurgroep een aanval op de

13-11-2017

De economie van Israël heeft opnieuw bewezen een van de sterkste ter wereld te zijn.

De economie van Israël heeft opnieuw bewezen een van de sterkste ter wereld te zijn.
De Israëlische sjekel is momenteel 's werelds op één na sterkste valuta, volgens een nieuw rapport van het Duitse wereldwijde bank- en financiële dienstverleningsbedrijf Deutsche Bank. Het rapport rangschikte de Chinese yuan als 's werelds sterkste valuta. Deutsche Bank's strategische analist voor vreemde valuta Dr. Gautam Kalani meldde dat de sjekel in de afgelopen 12 maanden 6,1 procent heeft gewaardeerd ten opzichte van de valuta's van

11-11-2017

Volgende plan van IS: Tikkende tijdbom kinderen in Europa

Volgende plan van IS: Tikkende tijdbom kinderen in Europa
ISIS is vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten binnengekomen om vrouwen en kinderen te hersenspoelen tot zelfmoordterroristen in Europa. Dat is volgens het Europees Centrum voor Terrorismebestrijding en Intelligentie Studies ( Arabische link ). Dit is de nieuwste tactiek van ISIS na de verlammende nederlagen in Syrië en Irak. Het Centrum noemt kampen in Turkije, maar zegt dat de Islamitische Staat ook actief is in kampenin andere

10-11-2017

Luther en Calvijn over de Joden

Luther en Calvijn over de Joden
Luther en de Joden. Wanneer het gaat over de vraag hoe Luther tegen Israël en de Joden aankeek weet menigeen wel vaag een enkel woord van Luther, waarin deze heeft opge¬roepen om de synagogen van de Joden neer te halen, hun gebedenboeken en geschriften te verbranden, hun openbare godsdienst bijeenkomsten te verbieden en de Joden desnoods te verdrijven.

Een uit de context gehaald citaat

08-11-2017

Verarmde Palestijnen? Lees en bekijk de video die u wel uit de droom helpt

Verarmde Palestijnen? Lees  en bekijk de video die u wel uit de droom helpt
Veel Arabieren in Judea en Samaria genieten van een hoge levensstandaard en hebben geen moeite om zichtbare tekenen van welvaart te vertonen. De economische omstandigheden in Judea en Samaria werden vóór juni 1967 niet als menswaardig beschouwd. Jordanië controleerde Judea en Samaria in die tijd en anti-Israël activisten hadden niets te winnen door de levensstandaard van de Jordaniërs die daar woonden in de kijker te zetten.

08-11-2017

Begint de nieuwe dag om 00,00 uur of na zonsondergang

Begint  de nieuwe dag om 00,00 uur of na zonsondergang
Dan is er nog iets wat ons bij Genesis, bij DE BEGINNE brengt. We vragen ons af, waarom de Israëlische dag met de datum verandert bij zonsondergang. Het is toch gemakkelijker als de nieuwe dag aanbreekt precies om 0 uur `s nachts. We merken er dan niets van.

En toch is onze dagtelling niet Bijbels. We lezen in Genesis 1 vers 5: `Het werd

08-11-2017