top foto

Palestijns historicus bevestigt: Palestijns volk is recente uitvinding

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie, 1 november 2017. In de al lange rij van leugens van de Palestijnse president Abbas (zie hieronder) kan er weer één worden toegevoegd. Iedereen met een beetje kennis weet echter dat “het Palestijnse volk” pas in de jaren zestig van de vorige eeuw is uitgevonden.
Daarvoor werden zij door iedereen gezien als Arabieren, net als alle andere Arabieren.

Bekijk videoclips
 
Arabieren pleegden toen al tientallen jaren terreuraanslagen in Israël, omdat zij de Joden geen eigen staat gunden en die wilden vernietigen. De Russische geheime dienst KGB zocht naar een positievere uitleg en kwam met het idee om deze terreuraanslagen de “bevrijdingsstrijd van het Palestijnse volk” te noemen.
Overigens bleven de terreuraanslagen daarna nog steeds gericht tegen Israël. In plaats van dat deze zich richtten tegen Egypte en Jordanië, die de Gazastrook en de Westbank in bezit hadden en waar de meerderheid van de Palestijnen woont.Ook in het handvest bij de oprichting van de PLO (Palestijnse ‘Bevrijdings’ Organisatie) van 1964 is de vernietiging van Israël nog steeds het doel. Er wordt zelfs duidelijk verklaard dat de PLO geen aanspraak maakt op de Westbank.
Deze uitvinding van een Palestijns volk vijftig jaar geleden sloeg wereldwijd zo goed aan dat de Palestijnen er nu zelfs van maken dat het Palestijnse volk al eeuwenlang bestaat.
Dat doet dus ook Mahmoud Abbas. Hij omschrijft in een opinie-artikel in de Britse krant The Guardian op 1 november het Palestijnse volk als: “een trots volk met een rijke geschiedenis van oude beschavingen en de bakermat van de religies van [aartsvader] Abraham.”
Maar de Palestijnen weten natuurlijk ook best dat dit een fabeltje is [één van de 150 fabels uit het gelijknamige boek van Likoed, zie hieronder].
Bijvoorbeeld, op dezelfde dag van het artikel van Abbas, zond de officiële Palestijnse televisie een interview uit met de Palestijnse historicus Abd Al-Ghani Salameh. Hij legde uit dat er in 1917 nog geen Palestijns volk bestond:
“Vóór de belofte van Balfour [zijn Verklaring in 2017], bij de beëindiging van de Ottomaanse heerschappij, bestonden er geen politieke grenzen van Palestina zoals we die nu kennen.
Er was niets dat een Palestijns volk met een politieke identiteit werd genoemd, zoals we dat nu kennen.

   
 
De administratieve grenzen van Palestina strekten zich uit van oost naar west en omvatten Jordanië en Zuid-Libanon. Alle mensen in het gebied werden bevrijd van de Turkse overheersing en kwamen direct in een koloniale overheersing. Er was geen politieke identiteit van een Palestijns volk. Palestina was een gebied in de geografische zin. De mensen die er woonden, waren welvarend.”
Het is mooi om eens de waarheid op de Palestijnse televisie te horen.
Alhoewel het natuurlijk de vraag is of de zender deze historicus nog een keer naar zijn mening zal vragen ….

 
Eerdere leugens van Abbas
Abbas probeerde Trump te bedriegen.
Abbas liegt weer – ook tegen Trump.
Abbas liegt krankzinnig.
Abbas liegt waanzinnig.
Abbas LIEGT weer, dit keer voor de VN.
Abbas LIEGT weer: Israël wil Al-Aqsa moskee in Jeruzalem vernietigen.
Mahmoud Abbas LIEGT weer: Palestijnse Autoriteit zou niét aanzetten tot Jodenhaat.
Abbas liegt opnieuw: “Er is geen Jood uit Egypte verdreven”.
Abbas liegt over Judaisering Jeruzalem.

Bron: Dinsdag, November 7, 2017 / Woensdag, November 8, 2017
Categorieën: CLIPS PALESTIJNSE TELEVISIE 
Tags: ABBASGESCHIEDENIS
 

Deel dit bericht op:

Netanyahu keert terug van succesvolle reis naar India

Netanyahu keert terug van succesvolle reis naar India
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara keerden vrijdagochtend terug naar Israël na een zeer succesvolle reis naar India, met bezoeken aan enkele van de meest prestigieuze politieke, financiële, militaire en culturele figuren van het Subcontinent. Tijdens de reis werden een aantal nieuwe overeenkomsten, financiële deals en samenwerkingsinspanningen aangekondigd, wat speculatie van een hausse in onderlinge handel, het creëren van banen en toerisme

19-01-2018

Generaal zegt dat Joodse hersenen een oplossing hebben gevonden om alle Hamas-tunnels te vernietigen

Generaal zegt dat Joodse hersenen een oplossing hebben gevonden om alle Hamas-tunnels te vernietigen
ISRAËL HEEFT NU 'TECHNOLOGISCHE PARAPLU VAN STAAL ONDERGRONDS' Generaal-majoor Yoav Mordechai waarschuwt de inwoners van Gaza dat 'Israëlisch genie' een manier heeft bedacht om een ondergrondse dreiging voor Israël te voorkomen. Een IDF-generaal op zondag zei dat het Israëlische leger, geholpen door het 'joodse brein', een oplossing had bedacht waarmee alle grensoverschrijdende tunnels van Hamas in Israël zouden worden vernietigd.

14-01-2018

Saoudi Arabië wil nauwer samenwerken met Israël tegen Iran

Saoudi Arabië wil nauwer samenwerken met Israël tegen Iran
De Zwitserse krant Basler Zeitung meldde maandagochtend dat Israël en Saudi-Arabië samenwerken om de groeiende aanwezigheid van Iran in het Midden-Oosten te bestrijden. Volgens het rapport werken de twee landen aanzienlijk samen op het gebied van militaire kwesties en veiligheid op strategische kwesties, ondanks het feit dat ze geen open diplomatieke banden hebben. Een ander rapport zei dat de gedeelde interesse in het voorkomen dat

14-01-2018

Theoloog: Trump heeft een plaats in het heilsplan voor Israël

Theoloog: Trump heeft een plaats in het heilsplan voor Israël
Zou het niet juist Gods wijze van werken zijn om een kromme stok zoals Trump te gebruiken voor Zijn soevereine plannen met Israël? Dit oppert theoloog H. David Schuringa in een commentaar in het Reformatorisch Dagblad. Schuringa maakt duidelijk hoe bijzonder het is dat sinds Israël sinds 1948 over een eigen staat beschikt steeds meer Joden terugkeren naar 'het Beloofde land.' De theoloog ziet Bijbelse profetieën

14-01-2018

De strijd om Jeruzalem en Sion (Tempelberg) is in volle gang

De strijd om Jeruzalem en Sion (Tempelberg) is in volle gang
Verkorte versie bovenstaand artikel. Link gehele artikel zie onderaan. In de 3000 jaar geschiedenis van Jeruzalem heeft nog geen enkele wereldleider Gods Heilige soevereiniteit erkend. Geen volk heeft Israël erkend als rechtmatige eigenaar van  deze grond. Assyriërs, Babyloniers, Perzen, Grieken, Romeinen, allen hebben de tempeldienst verstoord of vernietigd. En de Byzantijnen, de eerste christenen hebben de verwoeste Tempel laten staan, als teken dat God voorgoed

13-01-2018

Katholieke ex-moslims vinden standpunt paus over islam naïef

Katholieke ex-moslims vinden standpunt paus over islam naïef
In een petitie beschuldigen rooms-katholieke ex-moslims paus Franciscus van naïviteit ten aanzien van de islam. Zij roepen hem op ‘snel een synode over de gevaren van de islam’ bijeen te roepen. Rome : De petitie werd op 25 december op internet gelanceerd en ondertekend door ‘voormalige moslims en hun vrienden’. De brief heeft inmiddels meer dan 1500 ondertekenaars, van wie het overgrote deel uit Frankrijk afkomstig is.

13-01-2018

Palestijnen haten elkaar nog meer

Palestijnen haten elkaar nog meer
Recent is verschenen het boek van historica Els van Diggele: ‘We haten elkaar meer dan de Joden. Tweedracht in de Palestijnse maatschappij’. Het boek bestaat voor ongeveer de helft uit geschiedschrijving, de andere helft is de weergave van interviews die de auteur met 200 Palestijnen heeft gehouden.


  Het boek laat zien: • hoe het conflict in de

11-01-2018

Annexerings Besluit van Judea en Samaria behoeft geen toestemming van de Knesset

Annexerings Besluit van Judea en Samaria behoeft geen toestemming van de Knesset
Meer dan duizend leden van het Likud centraal comité van Israël riepen unaniem de leiders van de partij op zondagavond om "de soevereiniteit van Israël over Judea, Samaria en de Jordaanvallei uit te oefenen" en beperkingen op nieuwbouw te verwijderen. Premier Binyamin Netanyahu, hoofd van Likud, was opvallend afwezig. Een bron dicht bij hem zei dat hij niet gebonden is door de stemming. (Democratie en

09-01-2018

Netanyahu: waarom het Iraanse regime weg moet

Netanyahu: waarom het Iraanse regime weg moet
Toespraak van de Israëlische premier Netanyahu op een conferentie voor diplomaten op 6 december 2017. Deze toespraak is van een maand geleden, maar actueler dan ooit. Er is nog maar één regime over, dat openlijk en ondubbelzinnig en brutaal oproept tot de vernietiging van Israël. Want in de Arabische wereld is er veranderding . Maar dat betekent niet dat we al vredesverdragen kunnen sluiten met de

08-01-2018

Van wie is het land Israël volgens de volken?

Van wie is het land Israël volgens de volken?
Israël en het internationaal recht. De afgelopen maanden was er het nodige te doen rondom Israël. Het besluit van president Donald Trump om de ambassade van de VS te laten verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem en daarmee Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen kon en kan wereldwijd gezien op weinig steun rekenen.   Steevast staat Israël op de agenda van de bijeenkomsten van de Verenigde

06-01-2018