top foto

Palestijns historicus bevestigt: Palestijns volk is recente uitvinding

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie, 1 november 2017. In de al lange rij van leugens van de Palestijnse president Abbas (zie hieronder) kan er weer één worden toegevoegd. Iedereen met een beetje kennis weet echter dat “het Palestijnse volk” pas in de jaren zestig van de vorige eeuw is uitgevonden.
Daarvoor werden zij door iedereen gezien als Arabieren, net als alle andere Arabieren.

Bekijk videoclips
 
Arabieren pleegden toen al tientallen jaren terreuraanslagen in Israël, omdat zij de Joden geen eigen staat gunden en die wilden vernietigen. De Russische geheime dienst KGB zocht naar een positievere uitleg en kwam met het idee om deze terreuraanslagen de “bevrijdingsstrijd van het Palestijnse volk” te noemen.
Overigens bleven de terreuraanslagen daarna nog steeds gericht tegen Israël. In plaats van dat deze zich richtten tegen Egypte en Jordanië, die de Gazastrook en de Westbank in bezit hadden en waar de meerderheid van de Palestijnen woont.Ook in het handvest bij de oprichting van de PLO (Palestijnse ‘Bevrijdings’ Organisatie) van 1964 is de vernietiging van Israël nog steeds het doel. Er wordt zelfs duidelijk verklaard dat de PLO geen aanspraak maakt op de Westbank.
Deze uitvinding van een Palestijns volk vijftig jaar geleden sloeg wereldwijd zo goed aan dat de Palestijnen er nu zelfs van maken dat het Palestijnse volk al eeuwenlang bestaat.
Dat doet dus ook Mahmoud Abbas. Hij omschrijft in een opinie-artikel in de Britse krant The Guardian op 1 november het Palestijnse volk als: “een trots volk met een rijke geschiedenis van oude beschavingen en de bakermat van de religies van [aartsvader] Abraham.”
Maar de Palestijnen weten natuurlijk ook best dat dit een fabeltje is [één van de 150 fabels uit het gelijknamige boek van Likoed, zie hieronder].
Bijvoorbeeld, op dezelfde dag van het artikel van Abbas, zond de officiële Palestijnse televisie een interview uit met de Palestijnse historicus Abd Al-Ghani Salameh. Hij legde uit dat er in 1917 nog geen Palestijns volk bestond:
“Vóór de belofte van Balfour [zijn Verklaring in 2017], bij de beëindiging van de Ottomaanse heerschappij, bestonden er geen politieke grenzen van Palestina zoals we die nu kennen.
Er was niets dat een Palestijns volk met een politieke identiteit werd genoemd, zoals we dat nu kennen.

   
 
De administratieve grenzen van Palestina strekten zich uit van oost naar west en omvatten Jordanië en Zuid-Libanon. Alle mensen in het gebied werden bevrijd van de Turkse overheersing en kwamen direct in een koloniale overheersing. Er was geen politieke identiteit van een Palestijns volk. Palestina was een gebied in de geografische zin. De mensen die er woonden, waren welvarend.”
Het is mooi om eens de waarheid op de Palestijnse televisie te horen.
Alhoewel het natuurlijk de vraag is of de zender deze historicus nog een keer naar zijn mening zal vragen ….

 
Eerdere leugens van Abbas
Abbas probeerde Trump te bedriegen.
Abbas liegt weer – ook tegen Trump.
Abbas liegt krankzinnig.
Abbas liegt waanzinnig.
Abbas LIEGT weer, dit keer voor de VN.
Abbas LIEGT weer: Israël wil Al-Aqsa moskee in Jeruzalem vernietigen.
Mahmoud Abbas LIEGT weer: Palestijnse Autoriteit zou niét aanzetten tot Jodenhaat.
Abbas liegt opnieuw: “Er is geen Jood uit Egypte verdreven”.
Abbas liegt over Judaisering Jeruzalem.

Bron: Dinsdag, November 7, 2017 / Woensdag, November 8, 2017
Categorieën: CLIPS PALESTIJNSE TELEVISIE 
Tags: ABBASGESCHIEDENIS
 

Deel dit bericht op:

Iran getroffen door economische- en sociale onrust

Iran getroffen door economische- en sociale onrust
Het administratieve regime in Teheran tobt om

12-04-2018

Er is niets veranderd in de afgelopen 4000 jaar als het gaat om Israël en het Joodse volk t/m Gaza vandaag

Er is niets veranderd in de afgelopen 4000 jaar als het gaat om Israël en het Joodse volk t/m Gaza vandaag
Toen de Joodse wereld bereid was om de uittocht van hun voorouders uit Egypte bijna 4000 jaar geleden te vieren afgelopen vrijdagmiddag, verzamelden zich ongeveer 30.000 inwoners van Gaza, huilend met een oude haat tegen hun Joodse buren en neven, verzameld op verschillende locaties langs de grens tussen Israël en Gaza, tot Begin 6 weken van 'vreedzame' demonstraties tegen het feit dat ze niet in

07-04-2018

Het wonder heeft een naam: Mohammed bin Salman

Het wonder heeft een naam: Mohammed bin Salman
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een politiek wonder in het Midden-Oosten, wie had dat een paar jaar geleden verwacht? Radicalisering, re-islamisering en de eeuwige oorlog met Israël, ja. En dat is ook de realiteit. Maar sinds kort doet zich een wonder voor. Het wonder heeft ook nog een naam: kroonprins Mohammed bin Salman (32).

07-04-2018

André Rieu treedt ondanks kritiek gewoon op in Tel Aviv

André Rieu treedt ondanks kritiek gewoon op in Tel Aviv
André Rieu (68) trekt zich niets aan van de oproep van verschillende Palestijnse organisaties om zijn concert in Tel Aviv af te zeggen. Rieu zegt zich niet bezig te houden met de politieke toestanden in Israël. Volgens Pierre Rieu, André's zoon en zijn concertorganisator, is er niet eerder een verzoek binnengekomen een concert af te gelasten. ,,We houden ons niet met politiek bezig, maar met muziek'',

07-04-2018

Dumoulin: zonder problemen naar Giro d'Ítalia in Israël

Dumoulin: zonder problemen naar Giro d'Ítalia in Israël
Wielrenner Tom Dumoulin reist zonder zorgen af naar Israël, waar over een maand de start van de Giro d’Italia plaatsvindt. In Jeruzalem begint de ronde met een tijdrit van 9,6 kilometer. Dinsdag vertrok de Limburgse winnaar van de vorige Giro met zijn ploegmaten Sam Oomen en Louis Vervaeke voor een hoogtestage van zestien dagen in Sierra Nevada. Hierna rijdt hij alleen nog de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik.

06-04-2018

TRUMP ROEPT OP TOT AMERIKAANSE TERUGTREKKING UIT HET MIDDEN-OOSTEN

TRUMP ROEPT OP TOT AMERIKAANSE TERUGTREKKING UIT HET MIDDEN-OOSTEN
President van de VS Donald Trump hield dinsdag een persconferentie met leiders uit de Baltische staten en herhaalde een eerdere verklaring die hij had afgelegd over het terugtrekken van de Amerikaanse strijdkrachten uit het Midden-Oosten. "Het is erg duur voor ons land en het helpt andere landen veel meer dan het ons helpt," zei Trump. "Ik wil eruit komen - ik wil onze troepen terugbrengen

04-04-2018

Google breidt uit in Israël

Google breidt uit in Israël
Internetgigant Google kondigde deze week aan dat het een 'projectversneller' in Tel Aviv start om zijn wereldwijde netwerk van startende bedrijven te helpen bij het laten groeien van hun activiteiten, met een focus op bedrijven die betrokken zijn bij machine learning, kunstmatige intelligentie en data science. "Silicon Valley is het toonaangevende, meest volwassen tech-ecosysteem ter wereld", zegt Roy Glasberg, oprichter en algemeen manager van de

03-04-2018

EERLIJKE MENSEN

EERLIJKE MENSEN
Op een vrijdagmiddag, bij het naderen van de sabbat, viel door een stormdepressie op veel plaatsen van het land de stroom uit. In de noordelijke agglomeratie van Tel Aviv was al snel duidelijk dat de reparatiewerkzaamheden vrij lang zouden gaan duren.   Daarom besloot de manager van een supermarkt na overleg met de bedrijfsleiding de ongeveer 100 klanten die hun karretje al vol hadden en voor een

25-03-2018

ISRAËLISCHE GEHEIME DIENST: ALTIJD EEN STAP VOOR

ISRAËLISCHE GEHEIME DIENST: ALTIJD EEN STAP VOOR
Nadav Argaman kan in mei 2018 terugzien op zijn tweede jaar als leider van de Israëlische binnenlandse geheime dienst, ook wel bekend onder de Hebreeuwse afkorting Shabak. Zijn positie is dat de Shabak als “onzichtbaar beschermingsschild” voor Israëls inwoners dient te fungeren. Uit het jaaroverzicht dat hij de Knesset commissie voor Buitenlandse- en Defensiezaken presenteerde, blijkt dat de Shabak in 2017 in totaal 400 terroristische aanslagen

25-03-2018

Trump stelt rechtse Israëlvriend John Bolton als Nationale Veiligheidsadviseur aan

Trump stelt rechtse Israëlvriend John Bolton als Nationale Veiligheidsadviseur aan
Trump verzamelt rechts team om hem heen, zou ook minister van Defensie Jim Mattis gaan vervangen – Preventieve militaire aanval op Iraanse nucleaire installaties door Israël alleen is niet meer mogelijk President Donald Trump stelt per 9 april de bekende rechtse ‘hawk’ en uitgesproken vriend van Israël John Bolton als Nationale Veiligheidsadviseur (NSA) aan. De 69 jarige Bolton, nu werkzaam bij het American Enterprise Institute,

25-03-2018