top foto

Noorwegen wil geld terug van Palestijnen

Vorige week heeft de Palestijnse Autoriteit een nieuw jeugd- en vrouwencentrum geopend op de Westbank met de naam Dalal Mughrabi en de logo,s van Noorwegen en de VN., betaald met geld van Noorwegen en de VN.
Dit centrum blijkt vernoemd naar Dalal Mughrabi. Dit was de leidster van een terreurgroep die een van de bloedigste Palestijnse aanslagen pleegde. Het staat bekend als het kustweg-bloedbad. Bij de kaping van twee Israëlische bussen werden 37 passagiers vermoord, waaronder 12 kinderen.
 
De bedoeling van het centrum blijkt om deze bloedige terreur een voorbeeld te laten zijn voor de Palestijnse jeugd.
Het Palestijnse persbureau Ma’an rapporteerde:
“Gemeenteraadslid Reem Hajje gaf aan dat het centrum zich speciaal zal richten op de geschiedenis van de strijd van de martelaarster Dalal Mughrabi.
Dit zal aan de jeugd geleerd worden.
Dit zal het vertrekpunt zijn voor het leren van de geschiedenis van de Palestijnse strijd.”


 
Dit komt er dus terecht van de Oslo-vredesakkoorden, waarin de belangrijkste Palestijnse verplichting is het afzweren van geweld en het bij de eigen bevolking promoten van vrede en vreedzaam samenleven …
Overigens is dit voor de Palestijnen niet iets bijzonders. De massamoordenaar Dalal Mughrabi voortdurend geëerd door de Palestijnse Autoriteit. Er zijn al vele straten, pleinen, scholen (!) enzovoort naar haar vernoemd in Palestijns autonoom gebied (klik hier voor een aantal voorbeelden).
Dit keer reageerden Noorwegen en de VN echter wel verontwaardigd en eisen dat hun logo’s van het gebouw worden verwijderd.
Noorwegen eist ook haar geld terug.
De Noorse minister van Buitenlandse Zaken Børge Brende gaf op 26 mei een verklaring uit:
“De verheerlijking van terroristische aanslagen is volstrekt onaanvaardbaar en ik betreur deze beslissing ten zeerste.
Noorwegen wil zich niet laten verbinden met instellingen die de namen van terroristen dragen.
Wij accepteren niet dat Noorse ontwikkelingshulp voor dergelijke doelen wordt ingezet.
Het werd pas bij de opening van het centrum bekend werd dat het vernoemd zou worden naar de Palestijnse terrorist. Noch de Noorse autoriteiten noch de VN werden vooraf geraadpleegd of waren uitgenodigd voor de openingsceremonie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft direct gereageerd toen het vandaag op de hoogte werd geïnformeerd.
Wij hebben gevraagd om het logo van Noorwegen onmiddellijk van het gebouw te verwijderen en om de hulpgelden die aan het centrum waren toegekend terug te betalen. 


 
Noorwegen en de VN schrikken nu wakker, maar waren uiteraard volkomen naïef om geld aan Palestijnse organisaties te geven zonder te checken of er een verbinding was met terreur. Want dat is voortdurend aan de hand. 

 
Terecht natuurlijk; het is volstrekt idioot dat het Westen enerzijds terreur wil bestrijden en anderzijds royaal geld blijft geven waarmee Palestijns terrorisme wordt verheerlijkt en beloond.
Zeker nu de terreuraanslagen ‘in Palestijnse stijl’ in Europa toenemen.
Langzamerhand begint dit besef eindelijk door te dringen bij Europese regeringen en worden maatregelen genomen om dit te voorkomen.

Woensdag, Juni 7, 2017 ONGEHOORD PALESTIJNS NIEUWS art. Likoed Nederland MUGHRABIPALESTIJNSE AUTORITEIT
 

Deel dit bericht op:

0% KANS DAT ZIJ OOIT HET EVANGELIE HOORT?

0% KANS DAT ZIJ OOIT HET EVANGELIE HOORT?
De kans dat je in Afghanistan het Evangelie hoort is heel klein. Maar 0,0003% van het land is christen en evangelisatie is streng verboden. Radio is voor Afghanen dé kans om het Evangelie te horen. Christenen hebben er geen plek om samen te komen. Sterker nog: ze worden zwaar vervolgd. Toch groeit het christendom op wonderlijke wijze in dit land. Dat merkt TWR aan de vele

23-06-2017

Alternatief voor Netanyahu is nodig!

Alternatief voor Netanyahu is nodig!
In plaats van terug te keren naar Netanyahu als een geliefde vrouw, moeten we hem vervangen door een eerlijke, principiële leider die niet bang is (bevrijding van het plan van Eretz-Israël) On 50 years since the 6-Day War in which a poll was featured about the future of a united Jerusalem, Judea and Samaria, and the Golan Heights. Na 50 jaar sinds de 6-daagse oorlog

20-06-2017

Jordaanse koning ontvangt geestelijken uit Jeruzalem

Jordaanse koning ontvangt geestelijken uit Jeruzalem
Een delegatie van leiders uit de traditionele christelijke kerken van Jeruzalem en moslimkerken ontmoette zondag de Jordaanse koning Abdullah, waarin de koning zijn steun aan hun gemeenschappen bekrachtigt tegen wat werd gekenmerkt als "Israëlische brutaliteit en agressie" en om verder te werken aan de vestiging van een Palestijnse Staat met Oost-Jeruzalem als haar politieke hoofdstad. Hij heeft ook beloofd te blijven eisen dat Israël stopt

19-06-2017

De islam is in oorlog met Europa

De islam is in oorlog met Europa
Wanneer wordt Europa toch eens wakker, vraagt Afshin Ellian zich af. Het valt na de nieuwste aanslag in Londen niet meer te relativeren: de islam is verwikkeld in een oorlog met Europa. In drie maanden tijd pleegden jihadisten drie aanslagen in het Verenigd Koninkrijk. De Volkskrant meldt op basis van – voorzichtige – Britse schattingen dat in Groot-Brittannië drieduizend jihadisten rondlopen. Drieduizend radicale moslims die

19-06-2017

Mijn man wilde onze dochter van 10 laten trouwen met een man van 80

Mijn man wilde onze dochter van 10 laten trouwen met een man van 80
Een Jemenitische vrouw vluchtte met haar 10-jarige dochter uit angst dat haar kind zou worden gedwongen om te trouwen met een man van in de zeventig tot tachtig.   Sprekend tot RT Arabisch , de moeder beweerde dat ze met haar kind  was weggelopen voordat haar man in staat was om het huwelijk te regelen.   De vrouw vertelt het verhaal vanuit haar perspectief in deze video. De vertaling

15-06-2017

Porsche investeert flink in Israël

Porsche investeert flink in Israël
De komende jaren gaat Porsche enorm veel geld pompen in Israëlische start-ups die aan de top staan op het vlak van kunstmatige intelligentie. In Israël blinken heel wat start-ups uit op het domein van kunstmatige intelligentie. En omdat die techniek nauw verbonden is met de autonome voertuigen van de toekomst heeft Porsche beslist om tientallen miljoenen dollars te investeren in de best presterende bedrijven. De

15-06-2017

Palestijnen: Wij hebben het recht om de hoofden van onze kinderen te vergiftigen

Palestijnen: Wij hebben het recht om de hoofden van onze kinderen te vergiftigen
De Palestijnse Autoriteit (PA) en Hamas willen hun kinderen blijven leren dat het conflict met Israël niet over een tweestatenoplossing gaat, maar over de "bevrijding van Palestina, van de rivier tot aan de zee," wat de vernietiging van Israël betekent. Het doel is om de studenten te laten geloven dat Israël één grote nederzetting is die niet thuis hoort in het Midden-Oosten.
 

Bovendien

15-06-2017