top foto

Keer terug naar de Islam of.....

De kans dat je in Afghanistan het Evangelie hoort is heel klein. Maar 0,0003% van het land is christen en evangelisatie is streng verboden. Radio is voor Afghanen dé kans om het Evangelie te horen. Christenen hebben er geen plek om samen te komen. Sterker nog: ze worden zwaar vervolgd. Toch groeit het christendom op wonderlijke wijze in dit land.
 
Dat merkt TWR (TransWorldRadio) aan de vele reacties op de christelijke radioprogramma’s: we kregen er het afgelopen jaar 8.324 binnen. Het grootste deel daarvan is in het Pashto, wat ook de taal is van de Taliban. Wat is er aan de hand? Door al het geweld dat wordt gepleegd in naam van de islam twijfelen veel moslims aan hun geloof. Het blijkt nú de tijd te zijn om het Evangelie met hen te delen.

www.transworldradio.nl

=
============================================================
 
Het verhaal van Amina (foto gefingeerd)


 
Zo was het ook voor het jonge stel Mirwais en Amina. Ze konden met hun twijfels nergens terecht. Tot een vriend ze wees op de uitzendingen van Trans World Radio. Na drie telefoongesprekken met het nazorgteam van TWR-Afghanistan vroeg Amina God om een teken dat het christendom de ware weg is. Amina vertelt: ‘Na het luisteren van de uitzendingen vroeg ik God om een teken dat het christendom de ware weg is. Die nacht droomde ik over een jonge man die zijn eigen graf aan het graven was. Hij zei tegen me dat Hij moest sterven en na drie dagen weer zou opstaan.’
 
Keer terug tot de islam of…
 
De bijzondere droom van Amina zorgde ervoor dat zij en Mirwais bekeerd werden en zich uiteindelijk lieten dopen. Een moedige stap, want op die keuze staat in Afghanistan de doodstraf. Ze hebben inmiddels al verschillende keren de waarschuwing gekregen: ‘Keer terug tot de islam of accepteer de gevolgen.’ Maar Mirwais en Amina willen hun nieuw gevonden innerlijke vrede niet kwijt en houden vast aan hun geloof in Jezus. Ze delen hun ervaringen zelfs met vrienden en familie, en Amina’s zus ging ook geloven.

Deel dit bericht op:

Jared Kushner heeft gelijk: er is geen oplossing

Jared Kushner heeft gelijk: er is geen oplossing
Toen de adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, onlangs in een privégesprek zei “dat het zou kunnen zijn dat er voor het conflict tussen de Palestijnse Arabieren en Israël geen oplossing is”, sprak hij alleen maar uit wat duidelijk is.Bijna honderd jaar lang hebben zelfbenoemde wijze mannen beweerd de oplossing te hebben,

18-10-2017

Jared Kushner heeft gelijk: er is geen oplossing

Jared Kushner heeft gelijk: er is geen oplossing
Toen de adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, onlangs in een privégesprek zei “dat het zou kunnen zijn dat er voor het conflict tussen de Palestijnse Arabieren en Israël geen oplossing is”, sprak hij alleen maar uit wat duidelijk is.
Bijna honderd jaar lang hebben zelfbenoemde wijze mannen beweerd de oplossing te hebben, maar al hun voorstellen bleken een fata morgana te zijn.

18-10-2017

Hartverscheurend: Arabische kinderen in onmiddellijk gevaar

Hartverscheurend: Arabische kinderen in onmiddellijk gevaar
Bijna zes miljoen Syrische kinderen zijn slachtoffer van het langdurige conflict in dat land en zijn afhankelijk van humanitaire hulp; ongeveer de helft van hen moest hun huis ontvluchten. Er wordt al gesproken over een ‘verloren generatie’ - kinderen die opgroeien met ernstige mentale en fysieke littekens, die opgroeien zonder onderwijs.
 

  De hele regio van het

07-10-2017

Israël viert 50 jaar hervestiging in Bijbelse hartland

Israël viert 50 jaar hervestiging in Bijbelse hartland
Vijftig jaar geleden bevrijdde Israël Judea en Samaria van de Jordaanse bezetting en ging het zich weer vestigen in het Bijbelse hartland. Dit deed men in overeenstemming met Gods Woord en met de oorspronkelijke besluiten van de Volkenbond. Tijdens een herdenkingsceremonie zei president Benjamin Netanyahu woensdagavond in Gush Etzion:


  ‘Nederzettingen zijn voor jullie even belangrijk als voor

07-10-2017

Het toenemende aantal moslims in Nederland roept tal van vragen op over hun geloof.

Het toenemende aantal moslims in Nederland roept tal van vragen op over hun geloof.
Wat zijn de basisgedachten van de islam? Wat betekent het woord van Allah voor het dagelijks leven? Hoe verhoudt de zelfbewuste religie zich tot de westerse cultuur? In deze geheel herziene en vernieuwde speciale editie Islam in Nederland behandelen deskundige auteurs deze vragen. Ook komen moslims zelf aan het woord. Zo krijgt de lezer een genuanceerd beeld van een machtig, divers geloof met duistere kanten.

07-10-2017

Israëlhaat maakt mensen blind voor de feiten.

Israëlhaat maakt mensen blind voor de feiten.
Alsof samenleven van Joden en moslims gewoon niet mag.In mijn vorige artikel heb ik willen laten zien dat Israël een land is wat anders in de media wordt weergegeven dan hoe ik het ervaren heb. Vooral als het aankomt op de manier van samenleven tussen joden en moslims. Ze leven in Israël vaak met respect en goed samen. Ik heb op dit artikel voor 95% zeer

07-10-2017

Iraanse generaal: Israël bestaat over 25 jaar niet meer

Iraanse generaal: Israël bestaat over 25 jaar niet meer
Een belangrijke Iraanse generaal heeft deze week weer gedreigd Israël te vernietigen, meldt Israël Today. Volgens Abed Al-Rahim Musawi zal Israël over 25 jaar niet meer bestaan. "Israël moet zich stil houden en de dagen tot zijn dood aftellen. Zijn kleinste fout zal zijn vernietiging veroorzaken," aldus de generaal volgens het Iraanse nieuwsagentschap Tasnim.Iraanse

05-10-2017

Saoedische vrouwen mogen voortaan autorijden

Saoedische vrouwen mogen voortaan autorijden
Dat heeft koning Salman bepaald. Het koninkrijk was het enige land ter wereld waar vrouwen niet mochten rijden. Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen in de toekomst autorijden. Koning Salman, staatshoofd van het streng islamitische land, heeft dat dinsdag via een decreet bepaald, meldt het Saoedische staatspersbureau. Saoedi-Arabië was het enige land ter wereld waar vrouwen niet achter het stuur mochten plaatsnemen.

05-10-2017

Orbán : Integratie moslims is in geen enkel land gelukt

Orbán : Integratie moslims is in geen enkel land gelukt
Niet West-Europa, maar de Midden- en Oost-Europese landen zijn de toekomst van Europa. In ‘rijke en zwakke’ landen als Duitsland en Nederland dreigen ze aan ‘culturele zelfmoord’ ten onder te gaan. De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt in een interview met de Duitse krant Die Welt dat Europa het continent is voor Europeanen.  ‘De vraag voor de komende tientallen jaren is of Hongarije het land

05-10-2017

Zoon van Hamas vertelt de VN hoe het nu echt zit

Zoon van Hamas vertelt de VN hoe het nu echt zit
Kopfoto van de verbijsterde VN/Palestijnse delegatie. Video van UN Watch, 1 oktober 2017. (een boeiende video van een paar minuten die u moet zien) Hieronder de inhoud en vertaling
Mosab Hassan Yousef is een zoon van een Hamas leider en zelf voormalig Hamas lid. Inmiddels ziet hij in dat de Palestijnse ellende de schuld is van de Palestijnse leiders zelf.

Inhoud en vertaling:
Vorige

05-10-2017